Splošni pogoji

Avektor

E-poštni naslov: info@svetiles.si

Spletna stran Svetiles.si deluje pod okriljem podjetja Avektor.si Ti pogoji poslovanja so pravni sporazum med podjetjem Avektor.si in vami, našimi kupci, bralci ali obiskovalci. Ti pogoji poslovanja so bili sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), z Uredbo o varovanju osebnih podatkov (EU GDPR) in v skladu z zakonom o elektronskih komunikacija (ZEKom-1).

Pogoji poslovanja določajo pravila in pogoje s katerimi se boste srečali na naši spletni strani ter na družbenih omrežjih s katerimi opravlja naše podjetje, sedaj ali pa v prihodnosti.

Skozi pogoje poslovanja naše podjetje Bitmedia, Anamari Huš s.p. omenjamo pod izrazi, kot so: ”mi”, ”naši”, ”naše”, ”naša”. Naša spletna stran ponuja informacije, storitve in izdelke vsem tistim uporabnikom, kateri sprejmejo vse pogoje, pravila in obvestila, ki so navedena spodaj.

Z obiskom naše spletne strani ali pa z nakupom na naši spletni strani, se poslužujete naših storitev in s strinjate z naslednjimi pogoji in določili ‘pogojev poslovanja’’, vključno z vsemi drugimi pogoji in pravili, ki so navedeni na naši spletni strani. Ti pogoji veljajo za vse uporabnike tega spletnega mesta.

Prosimo, da te pogoje poslovanja skrbno preberete preden dostopate ali uporabljate našo spletno stran. Z dostopanjem in z uporabljanjem kateregakoli dela spletne strani Svetiles.si, se morate strinjati s temi pogoji, ki so navedeni v pogojih poslovanja. Če se v kateremkoli primeru ne strinjate z našimi pogoji poslovanja, vam svetujemo, da zapustite naše spletišče.

Pridružujemo se k pravici, da pogoje poslovanja spremenimo, posodobimo ali pa zamenjamo del znotraj izjave o pogojih poslovanja. Vaša dolžnost je, da pri redni uporabi te spletne strani večkrat v zaporednih obdobjih preverite, če so se zgodile kakšne spremembe znotraj pogojev poslovanja. Z vašo nadaljnjo uporabo oziroma dostopanjem do spletne strani dokažete, da se strinjate z vsemi spremembami, ki so bile narejene v pogojih poslovanja.

DOSTOPNOST DO INFORMACIJ

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 1. a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 2. b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 3. c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 4. d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 5. e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 6. f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 7. g) način plačila in dostave,
 8. h) časovno veljavnost ponudbe,
 9. i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe, in pogoje za odstop; poleg tega tudi to, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 10. j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

UPORABNIŠKI RAČUN

Na Svetiles.si se niste primorani registrirati za na namen uporabe spletne strani. Vendar pa je za dostop do nekaterih izmed storitev pomembno, da se registrirate. Z registracijo za uporabo storitev boste vnesli vaše ime, e-poštni naslov in pa vaše geslo, ki ga boste uporabljali za dostopanje do vašega računa.

Ob registraciji se uporabnik zaveže, da se strinja z vsemi določbami v spodaj navedenih splošnih pogojih uporabe brezplačnih vsebin in storitev spletnih strani portala Svetiles.si.

Z registracijo, prijavo oz. z uporabo portala se strinjate s splošnimi pogoji uporabe. V kolikor se s splošnimi pogoji ne strinjate, registracija oz. prijava ni možna, uporabo portala pa vam odsvetujemo.

Za namene naročanja v naši spletni trgovini pa boste morali v svoj uporabniški račun dodati tudi naslov bivališča, vašo pošto in po želji kreditno kartico.

Če smatrate, da je vaše geslo in uporabniško ime uporabil nekdo drug, nas prosite o tem obvestite na e-poštni naslov info@svetiles.si

POGOJI UPORABE SPLETNE TRGOVINE

S tem, ko se strinjate s temi pogoji poslovanja, izjavljate, da ste v svoji državi stalnega prebivališča vsaj polnoletni ali pa, da spletno stran uporabljate v spremstvu zakonitih zastopnikov.

Naših izdelkov ne smete uporabljati za namen nezakonitega delovanja ali za nepooblaščen namen, pri uporabi storitve pa ne smete kršiti zakonov.

ODDAJANJE NAROČILA V SPLETNI TRGOVINI Svetiles.si

Korak 1 – izbira izdelka

V spletni trgovini najdete izdelek, ki vam je všeč. Spodaj v kvadratek vnesete število kosov, ki jih želite (če želite naročiti enega, tega ni potrebno ponovno vpisati v kvadratek) Nato kliknite na gumb ”dodaj v košarico”, tako boste dodali izdelek v košarico. Ko ste v košarico dodali vse željene izdelke, kliknite gumb ”na blagajno”.

Korak 2 – Vpis v obstoječ uporabniški račun / registracija

Če ste prvič na naši strani in še niste izpolnili obrazca za registracijo in ga ne želite, lahko vaše naročilo oddate tudi kakor obiskovalec naše spletne strani.

Če že imate uporabniški račun na našem portalu, preprosto v kvadratka vpišite vaše uporabniško ime / e-poštni naslov in geslo. Ko se izpolnite ustrezne informacije za nadaljevanje z naročilom, kliknite na gumb ”vpiši me”. V vaš račun se lahko vpišete tudi z Facebook ali pa Google računom.

Če še niste registrirani in si želite, da pri naslednjem nakupu ne boste potrebovali še enkrat vpisovati vaših podatkov, lahko izpolnite obrazec za registracijo.

Korak 3 – Podatki za plačilo in dostavo

Če ste novi kupec v naši spletni trgovini uporabite obrazec in vpišite vaše podatke za plačilo in dostavo. Izbirate lahko med več možnostmi plačila in pa načinov dostave.

Prosimo, da preverite če naslov za dostavo pravilen. Lahko tudi izberete možnost, da vam paket dostavimo na naslov, ki se razlikuje od vašega osebnega (v službo…)

Korak 4 – Pregled naročila in plačilo

Prosimo, da še enkrat skrbno preverite podatke za naročilo. Če želite narediti v vašem naročilu še kakšno spremembo je za to še čas.

Če imate promocijsko kodo jo lahko vpišete v okence in kliknete na gumb ”potrdi”. Če boste imeli težave s potrditvijo promocijske kode, nas kontaktirajte na info@svetiles.si

Če se vsi podatki skladajo, izberite željeno plačilno metodo in nato kliknite na gumb ”naroči’.

Korak 5 – Obvestilo o naročilu

Ko boste oddali vaše naročilo, boste v e-poštni nabiralnik prejeli obvestilo o vašem naročilo. Ko bomo vaše naročilo obdelali, boste prejeli še obvestilo o poslani pošiljki.

STROŠKI POŠILJANJA

Kupec bo vedno o znesku poštnine ustrezno seznanjen, preden bo zaključil svoj nakup. Poštnina pa je tako lahko vključena v ceno, lahko je brezplačna ali pa je ločeno zapisana na koncu oddaje naročila.

Vsak kupec v naši spletni trgovini je dolžan poravnati stroške poštnine ob prejetju blaga razen, če:

 • Je izdelek kupil v času akcije – brezplačna poštnina,
 • So v ceno izdelka že bili vključeni stroški pošiljanja.

NAČINI PLAČILA

V naši spletni trgovini ponujamo naslednje načine plačila:

a.) PLAČILO PO POVZETJU

Na naši spletni strani omogočamo plačilo po povzetju, kar pomeni, da za naročene izdelke plačate po tem, ko vam jih kurir dostavi na vaš naslov.

b.) NAKAZILO NA TRANSAKCIJSKI RAČUN LASTNIKA Svetiles.si

Naročene izdelke ali storitve na Svetiles.si spletni strani lahko naročnik plača z nakazilom na transakcijski račun lastnika Svetiles.si, odprt pri Delavski Hranilnici v namen poslovanja.

c.) PLAČILO S PAYPAL

Na naši spletni strani Svetiles.si omogočamo tudi Paypal plačilo, zato, da našim strankam zagotovimo najvarnejšo možno nakupovalno izkušnjo. Z uporabo metode plačila s Paypal, se s strinjanjem s pogoji poslovanja ali pa z uporabo Paypal strinjate s Paypal pogoji poslovanja, ki pa se glede na zakonske regulative spreminjajo od časa do časa.

č.) PLAČILO S KREDITNO KARTICO (Visa, mastercard, diners…)

Vsa kartična plačila s kreditno kartico na spletni strani Svetiles.si so obdelana s strani Stripe Payment Processing Services, ki jih omogoča Stripe in so predmet njihovih pogojoev poslovanja znotraj Stripe sporazuma o povezanih računih, ta sporazum vključuje tudi sestavek Stripe pogoji poslovanja. S strinjanjem s pogoji poslovanja ali s koriščenjem storitev na Svetiles.si spletni strani, se strinjate s Stripe pogoji poslovanja, ki pa se lahko od časa do časa spremenijo. Kot pogoj uporabe Svetiles.si, ki ponuja storitev plačila preko Stripe, se strinjate, da boste v procesu plačevanja za storitve ali za izdelke na spletni strani Svetiles.si vselej navedli točne in celotne podatke in, potrjujete, da bo Svetiles.si transakcijske podatke v povezavi z vašo uporabo, posredovala ponudniku storitev plačevanja Stripe.

PREKLIC NAROČILA

Vsak kupec na naši spletni strani ima pravico do preklica naročila. Preklic naročila lahko izvedemo v roku ene ure od oddaje naročila. Vaše naročilo lahko prekličete preko telefonske številke – 030 550 888 ali pa elektronskega sporočila na e-poštni naslov – info@svetiles.si, v zadevo sporočila zapišite ”preklic naročila”. V vsebino samega elektronskega sporočila pa nam navedite podatke:

 • Številko naročila,
 • Ime in priimek.

CENE

Vse cene veljajo v trenutku oddaje naročila in vnaprej nimajo določene veljavnosti. Vse cene podane na spletišču Svetiles.si se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Vse cene na spletnem mestu so objavljene v valuti €.

Kupoprodajna pogodba je sklenjena med prodajalcem in potrošnikom ob trenutku ko prodajalec potrdi naročilo. (O tem prodajalec, potrošnika obvesti v elektronskem sporočilu. Vse od tega trenutka dalje se vse cene in drugi pogoji ne spreminjajo in veljajo tako za prodajalca, kakor pa tudi za potrošnika.

Pridružujemo si pravico, da sproti spreminjamo naravo naših storitev brez predhodnega obvestila.

Za spremembo v našem poslovanju, spremembo cene, za začasno prekinitev storitve ne odgovarjamo vam in tretjim osebam.

PROMOCIJSKE KODE – KUPONI

Vsake tolikokrat bomo našim bralcem elektronskih novic ali pa bralcem novic na drugih komunikacijskih kanalih, ponudili promocijske kode. Promocijska koda lahko velja za brezplačno poštnino, kakor pa tudi velja za druge različne ugodnosti. Vse promocijske kode bodo časovno omejene, zato jih je potrebno izkoristiti v določenem časovnem okvirju, specifično določenemu za vsako promocijsko kodo posebej. Promocijske kode bodo lahko kupci koristili tako, da bodo na koncu pred oddajo naročila, v okence pod naslovom ”koda za popust” vpisali promocijsko kodo, ki bo potrjena in odobrena ob kliku na gumb ”potrdi”.

NAROČILO IZDELKOV

Naročil za izdelke ne sprejemamo le preko naše spletne trgovine, temveč je za naročanje tudi možna uporaba elektronskega naslova, telefona, Facebook-a…

Vsi podatki o naročilu bodo shranjeni pri ponudniku spletne trgovine.

PRAVICA DO ODSTOPA OD POGODBE

Pri vseh pogodbah, ki so sklenjene na daljavo ima potrošnik (po 43. členu in 43.d členu ZVPot) pravico, da v roku 14. dni, s pomočjo e-poštnega sporočila na info@svetiles.si, sporoči da odstopa od pogodbe, brez da bi mu bilo za to potrebno navesti razlog, zakaj odstopa od pogodbe. Rok za odstop od pogodbe prične teči en dan po prevzemu paketa. Tako imate po dnevu prejetja še 14 dni časa, da paket vrnete nazaj na pošto.

Če želite izpolnjevati vse pogoje za vrnitev izdelka, mora biti vaš izdelek neuporabljen in v enakem stanju, kakor ste ga prejeli. Prav tako pa mora biti izdelek vrnjen v originalni embalaži. Pri želji za vračilo izdelka bomo vsako pritožbo spoštljivo obravnavali.

Če prekinete pogodbo vam bomo ob vrnitvi izdelkov:

 • Vrnili plačan znesek za kupljene izdelke.
 • Vrnili stroške pošiljanja,
 • Vaše vračilo bo nakazano na vašo kreditno kartico. O vračilu denarja vas bomo obvestili preko e-poštnega sporočila.

Edini strošek, ki potrošnika bremeni ob vračanju izdelka je sam strošek pošiljanja izdelka nazaj na sedež podjetja.

Pošljite paket na naslov:

Avektor
Šalek 110
3320 Velenje

UPOŠTEVANJE STVARNE NAPAKE

Stvarna napaka (povzeto po 37. členu ZVPot)

Prodajalec mora potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve.

Napaka je stvarna:

 1. če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
 2. če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
 3. če izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 4. če je prodajalec izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.

SPLOŠNI POGOJI UPORABE PORTALA8.SI

Pridružujemo se k pravici, da zavrnemo našo storitev katerikoli osebi, iz kateregakoli razloga in kadarkoli.

Z naročilom na naši spletni strani, razumete, da se lahko vaši podatki prenesejo nešifrirano, to vključuje:

 1. a) Prenos podatkov po različnih omrežjih
 2. b) Spremembe za uskladitev in prilagoditev tehničnim zahtevam.

Podatki o kreditni kartici pa so med prenosom preko omrežij vedno šifrirani in varni.

Z uporabo spletišča se strinjate, da ne boste kopirali, prodajali ali izkoriščali kateregakoli dela naše storitve, uporabe storitve ali kakršnega koli kontakta na našem spletnem mestu, brez izrecnega dovoljenja.

POPOLNOST IN NATANČNOST INFORMACIJ

Za natančnost informacij, ki se nahajajo na spletni strani nismo odgovorni. Vse informacije, ki so podane na tem spletišču, so zgolj informativne narave. Z njimi vas vsekakor ne spodbujamo, da sklepate odločitve brez, da bi se o tem pogovorili z nekom, ki je usposobljen na tem določenem področju. Vse kakršno zanašanje na informacije podane na tem spletišču je na vašo lastno odgovornost.

IZDELKI ALI STORITVE

Nekateri izdelki ali pa storitve bodo na voljo le za določen čas. Ti izdelki so lahko na voljo le v omejenih količinah in se lahko vrnejo ali zamenjajo le v skladu z našo politiko vračanja.

Izjavljamo, da smo se za vsak izdelek potrudili in poskušali prikazati čimbolj natančne barve. Seveda pa vam ne moremo garantirati, da bo prikaz barv na vašem računalniškem zaslonu natančen.

NATANČNOST OSEBNIH PODATKOV IN PODATKOV ZA PLAČILO

Pridružujemo si pravico do zavrnitve oddanega naročila. V tem primeru boste na vaš e-poštni naslov prejeli obvestilo,

Strinjate se, da boste zagotovili aktualne, popolne in natančne podatke o nakupu in računu za vse nakupe, ki jih boste opravili v naši trgovini. Strinjate se, da boste takoj posodobili svoj uporabniški račun in druge informacije, vključno z vašim e-poštnim naslovom, podatki za dostavo in številkami kreditnih kartic ter datumi poteka, da bomo lahko dokončali in obravnavali vsa vaša naročila in se po potrebi obrnili na vas.

POLJUBNA ORODJA

Morda vam bomo skozi uporabo naše strani ponudili orodja tretjih oseb, ki jih lahko uporabljate na naši spletni strani. Nad orodji tretjih oseb nimamo nadzora niti možnosti spreminjanja podatkov, ki jih vnesete.

Potrjujete in se strinjate, da vam na naši spletni strani ponujamo poljubna orodja, brez kakršnegakoli jamstva ali pogojem katerekoli vrste.

Vsaka uporaba neobveznih orodij, ki jih ponujamo prek spletnega mesta, je v celoti na lastno odgovornost, zato morate zagotoviti, da ste seznanjeni s pogoji, ki jih ponujajo ustrezni ponudniki tretjih oseb, in da jih ob uporabi odobravate.

POVEZAVE NA SPLETNE STRANI TRETJIH OSEB

Določene vsebine, izdelki ali pa storitve na spletišču Svetiles.si lahko vključujejo informacije tretjih oseb.

Povezave do informacij tretjih oseb, vas bodo preusmerile na spletno stran tretjih oseb, ki niso v nobenem pogoju povezane z nami. Torej nismo odgovorni in ne jamčimo za natančnost informacij na povezavah tretjih oseb. Prav tako pa ne prevzemamo odgovornosti za informacije ali pa slikovno gradivo, ki jih boste našli na straneh tretjih oseb.

Facebook Pixel

Tawk.to

ContentExchange

AVTORSKE PRAVICE

Spletišče Svetiles.si si za uporabo nekatere medijske vsebine objavljene na spletni strani ne pridržuje avtorskih pravic in jih uporablja izključno kot izobraževalni predmet v prispevkih. Za morebitno nadaljnjo razpolaganje tretjih oseb z vsebinami Svetiles.si ni odgovoren, niti nima vpliva na ravnanje tretjih oseb in zato napram uporabniku v zvezi z nadaljnjo uporabo ni odgovoren, s čimer je uporabnik seznanjen in se strinja.

KOMENTARJI UPORABNIKOV, ODZIVI IN OSTALI PRISPEVKI

Če na našo prošnjo pošljete izpolnjen obrazec za nagradno igro ali pa če brez naše prošnje pošljete kreativne ideje, predloge, načrte ali druga podobna gradiva, pa naj bo to preko e-poštnega sporočila, preko spletne strani, v komentarjih ali na drugačen način, se strinjate, da lahko brez opozorila uporabljamo, spreminjamo in objavljamo vaše prispevke.

Strinjate se, da z vašimi komentarji ne boste kršili nobenih pravic, ki se nanašajo na katerokoli tretjo osebo, vključujoč z avtorskimi pravicami, pravicami zasebnosti ali pa katerokoli lastniško ter osebno pravico. Poleg tega se strinjate, da vaši komentarji ne bodo vsebovali kletvic ali katerega drugega zlonamernega načina komunikacije ali pa druge vrste nespodobnega gradiva.

Prav tako se z uporabo naše spletne strani strinjate, da na naši spletni strani ne boste objavljali gradiva s škodljivo programsko opremo, ki bi na kakršenkoli način škodovala in vplivala na delovanje naše storitve. Svetujemo vam uporabo vašega pravilnega e-poštnega naslova. Na našem spletišču je prepovedano pretvarjanje, da ste nekdo, ki to ni in je prepovedano zavajati osebje spletne strani ali pa tretje osebe.

Sami ste odgovorni za vse pripombe, ki jih boste podali in njihovo točnost. Za zgoraj navedene primere ne prevzemamo nobene odgovornosti in ne prevzemamo nobene odgovornosti za komentarje, ki ste jih objavili vi ali pa katera koli tretja oseba.

KONTAKT ZA INFORMACIJE

Vaša vprašanja, pripombe in pritožbe, ki se nanašajo na storitve spletne strani Svetiles.si sporočite na e-poštni naslov: info@Svetiles.si

Posodobljeno 26.April, 2024